Een auto leasen is in het tijdperk 2023 enorm populair, en zal alsmaar populairder worden. Dit is natuurlijk niet zomaar. Het leasen van een occasion brengt namelijk erg veel voordelen met zich mee. Veel mensen zijn tegenwoordig afhankelijk van een auto en zouden zich geen leven kunnen voorstellen zonder auto. Ze hebben deze bijvoorbeeld nodig om naar het werk te gaan, de kinderen weg te brengen, leuke uitjes te maken en ga zo maar door. Een auto biedt dus erg veel vrijheid en kan je leven een stuk makkelijker maken. In deze tekst gaan we het vooral hebben over de voordelen van een occasion lease zodat jij precies weet of dit iets voor jou is.

Wat is een occasionlease eigenlijk?

Om even bij de basis te starten, is het goed om te weten wat een occasionlease precies is. Bij een occasion lease kun je tegen een maandelijkse afgesproken betaling in de auto rijden die jij hiervoor hebt uitgekozen. Dit gaat vervolgens om een gebruikte auto, die natuurlijk wel in een goede staat verkeert. Zo kun je bijvoorbeeld een Volkswagen occasion private lease nemen terwijl je hier veel minder voor betaalt dan een normale lease, maar wel dezelfde functies ervaart. Je hebt diverse contracten wanneer het gaat om een occasionlease zodat je een passend contract kunt vinden die aansluit op jouw wensen.

De voordelen van een occasionlease

Het leasen van een occasion brengt zoals eerder gezegd erg veel voordelen met zich mee, maar wat zijn die voordelen? Zo is het grootste voordeel dat je in de meeste gevallen veel minder hoeft te betalen dan voor een normale leaseauto. Doordat deze auto al gebruikt is, is dit uiteraard ook minder waard. Hierdoor kun jij hem voor een minder hoog maandelijks bedrag leasen. Daarbuiten is het voordeel van leasen in het algemeen dat je een erg goed en overzichtelijk kostenplaatje voor jezelf kunt maken. In het maandelijkse tarief zitten namelijk alle kosten behalve je tank. Je hoeft dus niet meer na te denken over reparatiekosten, onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen en ga zo maar door. Je enige kost buiten het maandelijkse tarief is dus de benzine. Ook is het voordeel van een occasionlease dat je simpelweg erg veel keuze hebt. Er zijn veel autodealers die occasions als lease aanbieden, en er komen dagelijks dealers bij die dat doen. Je kunt daarom vrijwel altijd de auto vinden die jij graag zou willen rijden. Een populaire is dan ook een audi occasion private lease. Hoewel deze populair is, kun je dus echt aan de hand van jouw eigen wensen op zoek gaan naar de auto die bij je past. Banden